11/1/09

Windows 7 - Primeres impressions

Ahir vaig descarregar i instal·lar la beta del Windows 7 i volia comentar les primeres impressions.
Primera decepció, em deixa triar si volem la versió de 32 bits o la de 64 bits, ja hi tornem a ser!!!, estaria bé que en lloc de crear versions diferents, fessin un plantejament mixt com el del Mac OS X, que fos un SO de 64 bits que permetès executar aplicacions de 32 bits. Això facilitaria molt la feina a desenvolupadors i seria més pràctic pels usuaris.
1. Windows 7 o un Service Pack de Windows Vista?, la veritat és que tot el look és idèntic al Windows Vista, només canvia l'aparença de la barra de tasques. Fa pinta d'haver-hi molt treball intern per a millorar el rendiment.
2. L'he instal·lat en una màquina virtual amb VirtualBox i la veritat és que el rendiment és més que correcte.
3. També incorpora Internet Explorer 8, que a nivell d'interfície m'ha recordat una mica al Google Chrome, de rendiment no en puc parlar encara.
4. També vé millorat el Media Center amb accés a serveis On-line...

La conclusió, encara molt precipitada, és que estem davant d'una evolució i no d'una revolució, el terme "Vista" ha quedat desterrat a Microsoft, igual que va passar amb paraules com "crisi" o "transvassament" que van ser denostades pels governs Central i Català no fa massa temps. Els de Microsoft han hagut de fer una gran campanya per a fer veure a la opinió pública que disposa d'un nou producte.
Seguirem atents...