17/2/09

Nova versió de SearchMe

Fa uns mesos (juny 2008) feia una entrada al bloc sobre el cercador SearchMe, encara en aquell moment en versió molt incipient. Ara ja han fet una millora important en els serveis (ja es veu fins i tot el model de negoci, insereixen publicitat a l'estil Google) i sense deixar de ser un versió beta, comença a tenir les principals funcionalitats anunciades en el seu moment. Què aporta aquest nou cercador?:
Bàsicament en destaco dues, una és la cerca per categories, quan introdueixes un terme de cerca, t'apareixen categories associades a aquest terme, de manera que pots incorporar un filtre semàntic a les teves recerques a la web. L'altra és la pràctica interfície que recorda el CoverFlow del Mac OS X o del mateix iTunes. Aquesta funcionaliat permet tenir una mini imatge de la pàgina web i navegar visualment per les pàgines, evitant molts clics innecessaris a moltes pàgines.
Ara per ara no el podem plantejar com alternativa a Google (per cert, empresa de la que prové un dels principals accionistes), però sí que aporta un plus als cercadors.
Esperem que Google prengui bona nota.