21/11/10

Hi ha una aplicació per això!!!Pel gener del 2009 Apple va demanar el registre de la frase "There's and apps for that" (Hi ha una aplicació per això). A més d'una premonitòria i brillant frase comercial, he pogut veure aquests anys amb l'ús de l'iPhone (en especial durant el 2010 on s'ha convertit en un producte de masses) que es gairébé un axioma. Moltes de les coses que et puguis plantejar, si amb l'ús de la tecnologia es poden tractar, gestionar... segur que hi haurà una app a l'App Store per a resoldre-ho.
A finals d'octubre l'entitat que se'n ocupa va acceptar el registre de la frase, i la va a tornar a posar en un primer terme a nivell mediàtic. Coincidint amb això vaig trobar-me per aquelles dates dos casos on la frase es va fer realitat.
Una d'elles va ser en el centre comercial La Maquinista. Vaig anar-hi per veure l'Apple Store, i vaig quedar parat del munt de botigues, plantes i passarel·les que hi ha. Costa saber per on has passat, quines botigues hi ha... Total que vaig pensar que seria útil una app que et t'ajudés a moure't pel recinte , després de pensar això vaig dir-me "potser hi és". I efectivament vaig descarregar-me-la i em va ser de força utilitat.
La segona vegada que em va passar va ser amb la botiga virtual Privalia -em sap greu que sigui una entrada tant consumista!-, aquesta gent de Privalia m'inunden a correus amb les seves ofertes, que quan estic a casa no trobo mai el temps de mirar (sempre hi ha altres coses més interessants a fer les estones que estic a l'ordinador). Vaig pensar, si hi hagués una app per accedir a Privalia, podria veure quan vaig en tren si hi ha coses que m'interessen, ho vaig provar i efectivament "There's and app for that".
Aquestes tres coses juntes en pocs dies, la tornada a primera plana de la frase i l'èxit de les dues vegades que vaig posar-la a terme, han fet que tingui un actitud diferent davant l'ús de l'iPhone. Abans m'havia passat hores fent interminables cerques per la botiga d'aplicacions (per cert, que mal organitzada que està) per veure de manera seqüencial aplicacions que em poguessin ser útils. Ara, a part de fer això, davant d'una necessitat penso, hi haurà una app per això!!!, i normalment és així.
Per tant una recomanació pels que encara no ho hagueu fet, incorporeu la frase al vostre vocabulari, segur que no us decebrà.