15/7/14

LG G Smart watch review

Després d'una setmana d'ús intensiu del telèfon, faig una breu anàlisi del  LG G Watch
 Aplicacions de Google

Mapes: només cal dir al rellotge "llevame a ..." bé sigui una adreça postal o un lloc a partir del nom comercial. Va indicant en tot moment quina és la següent acció en la navegació i el telèfon va clonant l'acció. Les instruccions de veu surten del telèfon.
Hangouts: molt ben implementada, permet contestar hangouts o "dictar-los" amb una instrucció de veu.
gMail: permet llegir completament els missatges de correu de tots els comptes que tens configurats a l'aplicació gMail del telèfon. Permet també contestar transcrivint el que anem dient al telèfon.
Keep: permet també obrir directament aplicacions com Google Keep per a consultar les notes que hi tinguem.
 Altres aplicacions
Una de les que faig servir més, ara per ara és de les que es veu pitjor. Són els WhatsApp, es veu l'emissor del missatge i un mini resum del missatge, totalment insuficient per a donar per llegit el missatge. Tampoc permet contestar-los. Esperem que s'implementi aviat aquesta funcionalitat.
Cada dia hi ha alguna aplicació més, són fàcilment localitzables des del telèfon anant a l'aplicació Android Wear a la opció "Ver aplicaciones compatibles".
Recomanable també l'aplicació d'informació del temps 1Weather, que dóna informació molt més completa que la que ve per defecte.

Notificacions
Per defecte es mostren al rellotge totes les notificacions que es mostren al telèfon, però podem indicar en l'aplicació Android Wear les App que no vulguem que ens mostrin notificacions al rellotge (opció "Silenciar notificaciones de aplicaciones").
Una vegada veiem la notificació, lliscant cap a l'esquerra podem veure les diferents opcions que permet aquella notificació (per exemple contestar o "obrir l'aplicació al telèfon") .
En general les notificacions que s'han gestionat des del rellotge desapareixen com a notificació del telèfon i a l'inrevés.
 Altres accions al telèfon


Fixar/llegir alarmes, recordatoris, esdeveniments a l'agenda ... és molt senzill i pràctic amb les instruccions de veu.
Efectuar trucades (que caldrà seguir des del telèfon) també és molt còmode amb les instruccions de veu, recuperar trucades també tot i que només li veig la utilitat per exemple si estàs conduint.
Hi ha disponible un compte passes i una bruíxola.
Una acció que he descobert fa poc és que es pot usar el rellotge com a comandament a distància de l'aplicació càmera del telèfon, de manera que es pot llançar una foto en remot i veure'n el resultat.


Per tal que accepti bé les instruccions de veu (ara per ara en català no està disponible), he hagut de configurar el telèfon també en castellà (no sé si és imprescindible però així m'ha funcionat, segueixo investigant).  A banda de les instruccions, la resta del text el reconeix bé en Català.

Sobre el dispositiu
A l'exterior dies solejats  i amb els ajustos de brillantor per defecte no es veu massa bé.
La durada de la bateria és insuficient, unes 24 hores aproximadament.
No suporta la càrrega sense fils, cosa que és una llàstima pq és una mica ridícul això d'anar "endollant" per carregar cada nit el telèfon.

Les conclusions
Estic content amb el dispositiu tot i que es nota que tant el Sistema Operatiu com el mateix dispositiu són primeres versions, hi ha un ampli marge de millora en el maquinari, especialment en la durada de la bateria, i en les funcionalitats del rellotge. Donem-los temps !!!